“Volem que trobar feina no suposi cap calvari” (con traducción al castellano)

Extraído de http://diarimaresme.com/ con su autorización. Aquest mes fa just un any que va començar a funcionar una nova iniciativa a través del web trobarefeina.com.  Avui parlem amb un dels seus impulsors, el masnoví Josep Azemà, perquè ens expliqui com està evolucionant aquesta experiència social i solidària sobre la recerca de feina.

Què diferencia Trobarefeina amb la resta de portals de feina?
Trobarefeina fa tot el possible per no fer perdre el temps a la persona que busca feina. Les ofertes de feina són reals i directes. La persona que busca feina no necessita registrar-se ni haver de refer el seu Currículum vitae (CV).

Per tant, es tracta de crear ponts entre empreses i candidats?
Es tracta de facilitar la feina a totes dues parts.

Què us va motivar a impulsar el projecte?
Fa un any em vaig posar a buscar feina per la xarxa. Per rebre informació, m’havia de registrar i crear un nom d’usuari i una contrasenya amb un nombre mínim de caràcters,  tot això després d’haver emplenat una multitud de caselles amb informació sovint innecessària. També havia d’enviar el meu CV sense saber el destí exacte, i un cop rebia ofertes de feina, moltes vegades no encaixaven amb el meu perfil professional,… En definitiva, buscar feina a la xarxa no podia ser tan difícil i pesat. Per això vaig aprofitar les xarxes socials i vaig començar a animar la gent a anunciar llocs de feina propers, de familiars, d’amics del barri, per ajudar-nos entre tots.

És a dir, aplicar la teva màxima preferida ‘no et salvaràs si no salves ningú’?
Exacte. Si no dónes no reps. I per crear xarxa cal que tots ens hi moguem. Per això vaig crear un grup anomenat “et trobaré feina” amb aquest esperit positiu d’animar tothom a trobar feina i apartar-los del desànim de la recerca de feina pels canals habituals.

Com valoreu el primer any d’experiència?
Tenim gairebé 3000 seguidors al grup. Se n’han creat de nous en altres països d’Europa seguint el mateix model i nom en diferents idiomes.
La web ja arriba a les 2000 visites diàries i s’han publicat més d’un miler d’ofertes de feina directes.

De quines coses esteu més satisfets?
De la resposta de la gent, de comprovar que hi ha persones molt vàlides que tenen ganes de fer coses i estan molt il·lusionades amb aquest projecte. També és molt gratificant rebre cada dia mostres d’afecte i de felicitació per part dels usuaris i usuàries del portal.

Quantes ofertes setmanals esteu publicant actualment?
Segons l’època, entre 30 i 40. De cara a l’estiu, s’incrementa fins a les 50-60.

A més, també publiqueu temes complementaris com l’editorial o consells pràctics.
Sovint publiquem algunes reflexions sobre tots els factors que envolten la recerca de feina però sense caure en el pessimisme. Tot i el panorama actual, no volem que el nostre espai es converteixi en un mur de lamentacions.

Quins canvis heu previst realitzar properament al vostre web?
Volem donar més participació als usuaris, tant als qui busquen feina com a les empreses que n’ofereixen. Trobarefeina.com vol ser un espai de diàleg, en què hi hagi intercanvi d’experiències, i, doncs, de solidaritat.

Què recomaneu a les persones que s’incorporen al portal per primera vegada?
Que tinguin una actitud positiva, activa, que hi participin i aportin informació sobre feina. Diuen que el 80% de les feines es troben gràcies als contactes més propers, com ara la família o els amics. A Trobarefeina volem reflectir aquest context. Volem que la gent que visita la web arribin a una gran família on trobar feina no suposi cap calvari afegit al qual ja hi ha malauradament massa gent.

Ver artículo en Diari Maresme: http://diarimaresme.com/2012/volem-que-trobar-feina-no-suposi-cap-calvari/

En castellano (traducción de Pepa Casas):

Este mes hace un año que comenzó a funcionar una nueva iniciativa a través de la web trobaréfeina.com. (encontrarétrabajo.com). Hoy hablamos con uno de sus impulsores, Josep Azemà, de Masnou (entre Barcelona y Mataró), para que nos explique cómo está evolucionando esta experiencia solidaria sobre la búsqueda de empleo.

¿Qué diferencia “trobarefeina” del resto de portales de empleo?

Hacemos todo lo posible para no hacer perder el tiempo a la persona que busca trabajo. Las ofertas de empleo son reales y directas. La persona que busca trabajo no necesita registrarse ni tener que rehacer su Currículum Vitae (CV). Por lo tanto, se trata de crear puentes entre empresas y candidatos. Se trata de facilitar el trabajo a ambas partes.

¿Qué os motivó a impulsar el proyecto?

Hace un año me puse a buscar trabajo por la red. Para recibir información, me tenía    que registrar y crear un nombre de usuario y una contraseña con un número mínimo       de caracteres… todo ello después de haber cumplimentado una multitud de casillas con información a menudo innecesaria. También debía enviar mi CV sin saber el destino exacto, y una vez recibía ofertas de trabajo, muchas veces no encajaban con mi perfil profesional… En definitiva, buscar trabajo en la red no podía ser tan difícil y pesado.     Por eso aproveché las redes sociales y empecé a animar a la gente a anunciar puestos de trabajo cercanos, de familiares, de amigos del barrio, para ayudarnos entre todos.     Es decir, aplicar mi máxima favorita ‘no te salvarás, si no salvas nadie’.  Si no das, no recibes. Y para crear red es necesario que todos nos movamos. Por eso creé un grupo llamado “te encontraré trabajo” con este espíritu positivo de animar a todos a encontrar trabajo y apartarlos del desánimo de la búsqueda de trabajo por los canales habituales.

¿Cómo valora el primer año de experiencia?

Tenemos casi 3000 seguidores. Se han creado en otros países de Europa siguiendo el mismo modelo y nombre en diferentes idiomas. La web ya llega a las 2000 visitas diarias y se han publicado más de un millar de ofertas de empleo directos.

¿De qué cosas está más satisfecho?

De la respuesta de la gente, de comprobar que hay personas muy válidas que tienen ganas de hacer cosas y están muy ilusionadas con este proyecto. También es muy gratificante recibir cada día muestras de cariño y de felicitación por parte de los usuarios y usuarias del portal.

¿Cuántas ofertas de la semana está publicando actualmente?

Según la época, entre 30 y 40. De cara al verano, se incrementa hasta las 50-60. Además, también publicamos temas complementarios como la editorial o consejos prácticos. A menudo publicamos algunas reflexiones sobre todos los factores que rodean la búsqueda de trabajo, sin caer en el pesimismo. A pesar del panorama actual, no queremos que nuestro espacio se convierta en un muro de lamentaciones.

¿Qué cambios ha previsto realizar próximamente en su web?

Queremos dar más participación a los usuarios, tanto los que buscan trabajo como a las empresas que ofrecen. trobarefeina.com quiere ser un espacio de diálogo, en el que haya intercambio de experiencias y de solidaridad.

¿Qué recomendáis a las personas que se incorporan al portal por primera vez?

Que tengan una actitud positiva, activa, que participen y aporten información sobre trabajo. Dicen que el 80% de los trabajos se encuentran gracias a los contactos más cercanos, como la familia o los amigos. A Trobaréfeina queremos reflejar este contexto. Queremos que la gente que visita la web lleguen a ser una gran familia, donde encontrar trabajo no suponga un calvario añadido.

 

Un comentario

Dejar un comentario

*

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR